Antibaby naplója

Antibaby naplója

Játszótéri mizériák 2.

2014. augusztus 08. - Antibaby

Visszatérve még egy rövid időre a játszótéri mizériákhoz és a házunk belső udvarának előnyeihez: Bevallom, hogy én rosszul vagyok attól, amikor a játszótérre odapisiltetik meg odakakiltatják a gyerekeket. Nem csak a higiénia, de a szokás rögzülése miatt is. Már nem mehet be kutya, nem szabad dohányozni, éjszakára zárják a játszótereket, de Pistike oda ürít a fű szélére minden nap háromszor. Nem szólok, nem vagyok én olyan, de magamban mindig hátrahőkölök, amikor ilyet látok. Ha mégis valakinek baráti körben beszélek erről, általában megkapom, hogy rossz fej vagyok, mert nem lehet hazaérni a wc-re ilyen gyorsan. Igazuk is van, biztos, és nem tudom, én hogy fogom csinálni, amikor majd már nem pelusban jár RT. Ad némi ötletet, hogy időnként mégis találkozom olyan szülőkkel, akik meg tudják oldani.

Például az egyik unokahúgom 3,5 éves kisfia elég régóta nem hord már pelenkát. Ha szól, hogy wc-znie kell, és mindenféle illemhelytől távol vannak, akkor anyuka ráad egy padon vagy a füvön egy pelust, a kisfiú beleereszti, amit kell, aztán leveszik, zacskóba teszik és kidobják.

Egy másik ismerősöm papírbilit hord a táskájában.

Ma pedig, a házunk belső udvarában egy elég kulturált megoldást fedeztem fel. A kis faházikó mögött (amúgy is oda mennének a gyerekek pisilni, kakilni) egy műanyag bili, kis wc áll, benne zacskóval. A gyerek belecsinálja a belecsinálnivalót, aztán az a zacskóval együtt mehet a szemetesbe. A bili alatt van pótzacsi, tehát a következő szükséghelyzetbe kerülő gyereket már a tiszta zacskóval ellátott illemhely várja:

WP_20140808_001.jpg

Ilyet persze csak olyan helyen lehet felállítani, ahol mindenki betartja a kimondatlan szabályokat. Tehát pl. nem lopja el a bilit, nem hagyja ott a kakit, nem felejti el az új zacskót beletenni. Sőt, ha ő használta el az utolsót vagy látja, hogy fogytán van, esetleg beruház egy újabb tekercsbe. Egy tekercs kis méretű szemeteszsák kb. 150 Ft. Tehát ez kb. csak olyan zárt közösségben megvalósítható, amilyen a mi társasházunk is. Itt baromi sok lakás van, nem ismer mindenki mindenkit, sőt. Mégis rendben tartják a dolgokat, a saját érdekükben is.

Biztos nem könnyű és nem túl kényelmes a szülőnek, de azért törekedni jó lenne. Egy kis odafigyelés csodákat tesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr516587817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2014.08.08. 16:49:47

Ezt szerintem szinte mindenhol meg lehetne csinálni, elvégre sok játszótéren vannak "beépített" játékok..Nagyon jó ötlet!

kicsinap 2014.08.10. 22:41:13

Nagyon jó ötlet tényleg!

Mondjuk a kakiláson csodálkozom, az még sosem fordult elő velünk, hogy arra szükség lett volna, de pisilés az nagyon sűrűn. Itt nem zárt a játszótér, tehát simán bejárnak a kutyák, macskáknak meg a zárt játszótér sem zárt ugye, szóval én nem látok abban nagy problémát, ha néha a bokorba csurgat a gyerek.
Nekem a pelus ráadás nagyon-nagyon nem szimpatikus, az enyémek 2 évesen szobatiszták voltak, egészen biztosan nem vettek volna fel pelenkát.
Nagyobb gyerekek kibírják, a kisebbeket meg bizony a szobatisztuláskor bárhol megpisiltettem, mert ők kb. 20 másodpercig bírták tartani, ha szóltak, hogy kell.:-)
Nekem pl. másik nagy problémám volt, hogy nagy bevásárlóközpontban nincsen gyerek WC. Az enyémek ráülni ilyen nagy WC-re nem mertek, ha meg álltak (fiúk) nem ért fel a kukacuk. Attól is féltek, ha felemeltem őket. Nagyon szar volt. A végén a parkolóban pisilt egy fánál, maga volt a csoda, hogy kibírta addig a kísérletezést. Pelenkázók már vannak, de kicsi WC-k nincsenek.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.08.11. 21:18:21

@kicsinap: Teljesen jogos, ha már wc-be pisilő gyerekem lenne, biztos posztolnék is róla, de megelőztél. :) Gyerek wc-t mindenhova!

kicsinap 2014.08.12. 12:42:29

@Antibaby:
:-) Hú, de nagy probléma bír ez lenni, ilyenkor az ember visszasírja a pelenkát.:-) Volt, hogy a Sparban hagytuk ott a bevásárlókocsit tele és futottunk pisilni...
süti beállítások módosítása