Antibaby naplója

Antibaby naplója

Karácsony 2013

2013. december 27. - Antibaby

Talán az eddigi legszebb karácsonyunk volt az idei. RT-val az ünnep extra boldogság.

Szent reggelre

RT-tól is kaptunk karácsonyi ajándékot. Ma végre megint átaludta az éjszakát, és még másfél órát rá is húzott a korábban szokásos alvásra. Éjszaka is alig mocorgott, alig nyöszörgött, mindössze kétszer kellett cumit dugnom a szájába és megsimogatni a buksiját, és már szunyókált is tovább nyugodtan. Reggel mindannyian kipihenten és mosolygósan ébredtünk. Sok ilyen éjszakát kívánok magunknak és minden kisbabás családnak 2014-re!

Sokszor panaszkodom a nagyszülőkre, elsősorban anyósomékra, tényleg idegesítőek tudnak lenni, de amikor ma reggel megkérdezték, elvigyék-e RT-t délelőttre, hogy könnyebben végezzünk bokros teendőinkkel, az azért elég jól esett. Figyelmes gesztus, és nagyon jól jött.

Amúgy már majdnem minden kész. Nálunk külön kaja nem lesz, úgyhogy azzal nem kell foglalkoznunk. Fát mint minden évben, most is utolsó nap veszünk, és remélhetőleg még délelőtt fel is állítjuk. A lakás még kicsit rumlis, de már elkezdtem összerántani. Az ajándékokat az éjjel becsomagoltuk.

RT-nak jó zörgős papírokba bugyoláltunk minden egyes darabot külön-külön, hogy tudjon velük zörögni. Miatta várom legjobban a délutánt és az estét, olyan érdekes, hogy ő még mindent először lát és él meg. Hogy még nem látott fát a szobában, gyertyát égni, csillagszórót szikrázni, még nem érezte sosem a karácsony meghitt hangulatát... és amibe a legmegdöbbentőbb belegondolni: még egyetlen egyszer sem hallotta a Last Christmast. Ma tutira lejátszom, és közben elmondom neki, hogy apa és anya nagyon szereti ezt a bácsit, de azért ami túl sokat játszott szám, az túl sokat játszott szám.

süti beállítások módosítása