Antibaby naplója

Antibaby naplója

Rögös utunk a Dévény-gyógytornászokkal

2014. január 03. - Antibaby

RT 10 napos volt, amikor először voltunk vele a Dévény Anna Alapítványnál. A szoptatási tanácsadó javasolta, akit már a kórházból hazajövet kihívtam. RT akkor egy 6 alkalmas (alkalmanként fél órás) arcmasszázst kapott, a szoptatási nehézségek megoldását segítendő. Egyrészről nagyon kedvesek voltak, hogy a hosszú várólista ellenére egy lemondás miatt szinte azonnal fogadtak minket, másrészt viszont olyan összevissza kommunikáltak az ottaniak, hogy kezdő szülőkként sehogy sem tudtunk eligazodni a gyerekünk állapotát illetően. Nem volt egy ember, aki odaállt volna elénk és azt mondta volna, hogy ez és az van, hanem mindenki mást mondott, a Dévényesek gyermekorvosa, a gyógytornász és maga Dévény Anna is. Végül egy fejlődés-neurológus véleménye tűnt számunkra a leghihetőbbnek, és így a 6 alkalom után nem vágtunk bele egy másik kezeléssorozatba. Nem szerettük volna feleslegesen erősíteni a családban és RT-ban a betegségtudatot, úgyhogy köszöntük szépen, nem jártunk tovább az egy órás, "nem igényelne kezelést, de azért jobb járni, baj nem lehet belőle" gyógytornára.

Közben eljött a 6 hetes csípőszűrés ideje, az ortopédorvos mindent rendben talált. Négy hónaposan viszont ismét felmerült a téma, mivel RT olyan mereven tartotta a testét, hogy nem lehetett ülésbe húzni, csak állásba,. Háziorvos, másik ortopédorvos... és úgy döntöttünk, újra dévényezni fogunk, de már nem a központban, hanem a XI. kerületi gyógytornásznál, akiről csupa jót hallottam. Az az érdekes, hogy már az első alkalommal is sokkal jobbnak tűnt ez a kis egypácienses hely a Szabolcska Mihály utcában, mint az alapítvány központja. Bár a gyógytornásszal ott, a központban sem volt semmi gond, az általános kommunikáció színvonala viszont sok félreértést szült, és végül az asszisztens modora is hozzájárult, hogy amikor újra kellett menni, nem őket választottuk, hanem a sokkal közelebbi és barátságosabb helyet. Az új, XI. kerületi gyógytornász igazán profinak tűnt, és olyan sok információt tudtam meg tőle már az első találkozáskor, amennyit a központban a 6 alkalom alatt sem. RT, szegénykém, végigsírta a kezeléseket. Nagyon üvöltött, időnként már annyira, hogy szinte levegőt is alig kapott közben. De amint vége lett a tornának, széles mosollyal udvarolt a hölgynek, így azt legalább megtudtuk, hogy nem egy haragtartó gyerek.

Fogalmam sincs, volt-e összefüggés, de a gyógytorna másnapján RT ülésbe húzta magát hasizomból, és azóta is megteszi minden nap. A tünetek közül, amelyek miatt újrakezdtük a Dévény tornát, az egyik szintén megszűnt az első kezelés másnapjára, úgyhogy bíztam a jótékony hatásában.

Két alkalmat éltünk itt meg, aztán a Dévény-kálváriánk másfelé folytatódott. Már nem akartunk váltani, de hirtelen úgy hozta az élet, hogy megtudtuk, van olyan gyógytornász (kettő is), akiknél nem sírnak a gyerekek. Elmentünk az egyikhez, és basszus, RT imádta, végigrötyögte az egészet. Ez a nő egész máshogy bánik vele, mint eddig bárki. Úgyhogy most oda járunk. Ez már a 3. hely, de szerintem itt most már megállapodunk, mert nagyon szimpatikus a gyógytornász hozzáállása.

Updatehttp://hellomama.blog.hu/2016/10/26/nem_erdemes_varni_hogy_majd_kinovi

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr845671643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Júlia 2018.02.12. 11:35:33

Kedves Antibaby!
Meg tudnád adni azoknak a gyógytornászoknak az elérhetőségét, akiknél nem sírt a babátok? Nagy segítség lenne!!
Köszönöm szépen előre is!

dipsz 2019.03.13. 09:22:28

Én is tudok ajánlani egy helyet, bár ez Fehérváron van, de mi a költözés után itt kezdtük el a Dévényt Stefánkovics Gabriellánál és eddig csak jó tapasztalatunk van. www.zoldalmakozpont.hu/deveny-modszer.html
süti beállítások módosítása