Antibaby naplója

Antibaby naplója

An apple a day keeps the doctor away

2014. február 16. - Antibaby

Megfáztam, vagy influenza, nem tudom. Mindenesetre beteg vagyok, ami soha nem öröm, de mivel elég régen voltam utoljára, most még kellemetlenebb. Furcsa például, hogy mivel Dris megcsinál most szinte mindent helyettem, nem "ugrálok" fel a gyerekhez éjjel vagy hajnalban vagy bármikor. Meg az is, hogy eleve elkülönülve kellene lennünk, hogy ne fertőzzek, ha fertőzök. RT még nem volt beteg, és jó lenne, ha ez így is maradna.

Tényleg fura ez az egész, hogy 7 hónapja és 8 napja nem volt egyetlen "szabadnap", pihenő, hétvége sem, és most, hogy kicsit kibillentem az egész napos "szolgálatból", már-már lelkiismeret-furdalásom van, mintha a lábamat lógatnám, mintha fittyet hánynék a kötelességemre. Közben meg délelőtt 3 órát aludtunk RT-val összebújva, ami még sosem volt, és hihetetlen kedvesen mosolyog rám. Rálátok a járókára, RT boldogan lapozgatja a műanyag könyvet, rácsodálkozik a lapjaira, hogy jé, ha lapoz, az egyik oldal másmilyen, mint a másik, és közben időnként rám sandít, hogy "ugye, milyen mókás, Anya?" Én meg mosolygok, és fújon az orrom, és tolom a hársfateát, és tulajdonképpen nem szenved semmiben hiányt, nagyon jól érzi magát, mégis úgy érzem, mintha magára hagynám azzal, hogy megbetegedtem. Érdekes dolog az anyai ösztön.

Elbutáskodtam egyébként az egészségemet. Ugyan minden reggel iszom a búzafűlevet, és tök jó, de rogyásig tele a hűtő és a konyhaszekrény biozöldséggel, biogyümölccsel, amikből RT-nak gyártjuk a püréket nagy műgonddal, de én szinte soha nem hámozok meg magamnak egy narancsot, vagy vágok gerezdekre egy almát. Egyszerűen elfelejtem. Pedig "an apple a day keeps the doctor away", nagy bölcsesség. Bezzeg a napi két kávét nem felejtem el, pedig azt már simán elhagyhatnám a búzafűlé mellett.

süti beállítások módosítása