Antibaby naplója

Antibaby naplója

Rogers

2015. március 18. - Antibaby

Ma nyílt napon voltam a Rogers Óvodában, és úgy jöttem el, hogy semmibe nem tudok belekötni. Nincs, amiről meg kellene győzniük, mert totál egyetértünk. Épp csak egy árnyalattal lehetne még jobb. Majd talán a Montessori...

Kirohanás

Van valami, amin nem tudok felülemelkedni, úgyhogy kiírom magamból, hátha úgy jobb lesz.

Egy ismerősömnek meghalt az anyukája egy hete. Azóta kb. naponta megemlékező bejegyzéseket tesz ki a saját Facebook timeline-jára, meg a temetés időpontját, meg mindent. Még a saját profilképét is átállította az anyukája egykori fotójára, és valahogy az egész messziről sugallja, még ha valaki egy betűt sem olvas el, akkor is, hogy haláleset történt.

Ezen kívül az ismerősöm az anyukája Facebook profiljába is be tudott lépni, ott is kitett múlt héten és azóta összesen 3 postot, hogy anyuka elhunyt, mikor lesz a temetés, bazi nagy fekete-fehér fotóval ráadásul, az egyiken még gyertya is ég.

Ma lett volna az ismerősöm anyukájának a 65. szülinapja. Mit csinálnak a Facebookozó ismerősei? Kaptak emlékeztetőt a szülinapról, úgyhogy mennek a falára és írják be sorban, hogy nagyon boldog születésnapot, meg Isten éltessen sokáig... úgy, hogy annyira sem érdekli őket az az ember, akinek éppen nyalnak, hogy legalább a legfelső bejegyzésre rápillantsanak. Az ismerősöm az első három jókívánsághoz még hozzászólt, hogy köszi, de anyu múlt héten elhunyt, köszi, anyu múlt héten elhunyt, köszi, anyu múlt héten elhunyt. Aztán ő is megunta.

Tudom, tudom, hogy lehet a kezdőoldalról rögtön az illető üzenőfalára piszkítani, körülnézés nélkül, de akkor is furcsa (jelen esetben nekem kissé ijesztő is), hogy ennyire érzéketlenség és közöny van, hogy már oda sem kattintanak az emberek, rá sem néznek arra, akihez beszélnek.

süti beállítások módosítása