Antibaby naplója

Antibaby naplója

Italy's finest

2007. október 30. - Antibaby
A Burger King magyarországi reklámai nálam gyakran kiverik a biztosítékot, s ha mégsem, akkor meg laposak, semmitmondóak. Többnyire. Van azért egy-két kivétel.
Nem látom át a worldwide Burger King koncepciót, nem tudom, mennyire igazítják kampányaikat a helyi kultúrához. A vitatott Dupla Élvezet plakátot próbáltam megtalálni külföldi oldalakon is, egyelőre kevés sikerrel. Viszont rábukkantam egy új plakátsorozatra, ami nagyon tetszik, és nem csak azért, mert az Illy logója láttán összeszalad számban a nyál.



Ezek a képek nem csak szokatlan látványt adnak az egyébként egymáshoz nem illő jelenetek összekapcsolásával, hanem egyszerre több üzenetet is hordoznak, némi humorral fűszerezve. Amellett, hogy két céget is reklámoznak, igazán jól ötvözik az olasz "hagyományokat" és kávékultúrát az amerikai típusú gyorséttermek világával (felhívom a figyelmet a betűtípusra és a virágmintára, nagyon ott van). Ugyanakkor kidomborítják a drive funkciót is, megjelenítve azt a három "foglalkozást", amelyben az állandó rohanás életformává vált, s épp hogy akad 1-2 perc bekapni pár falatot vagy felhörpinteni egy krémes kávét.





S micsoda véletlen, a maffiózó*, a gondolás és a pápa jellegzetes kelléke is egy-egy jármű, amely remek vizuális lehetőséget ad egy drive gyorsétterem plakátokon való megjelenéséhez.
Mosolygós ötös.

* Majdnem leírtam, milyen kis diszkréten véres a maffiózó Mercijének oldala, amikor látom, az nem is vér, hanem a neonfény visszatükröződése. Fogadni mernék, hogy szándékos.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr31212820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2007.10.31. 16:14:55

Tényleg jók! Szerintem a pápamobil a legjobb!:))
süti beállítások módosítása