Antibaby naplója

Antibaby naplója

AIDS-világnap

2007. december 01. - Antibaby
December 1. az AIDS elleni küzdelem világnapja.
Megvártam ezt a napot azzal a pár dologgal, amit már egy ideje szeretnék megosztani, mert zavar. Sajnos még 2007-ben is azt tapasztalom, hogy az általános vélekedés szerint az AIDS a melegek betegsége, s ők is csapongó szexuális életüknek köszönhetik, magukra vessenek. A heteroszexuális emberek sokszor úgy érzik, ők eleve nem érintettek, hiszen csak ellenkező neműekkel szexelnek. Ráadásul úgy néz ki, mintha a homoszexuálisokról alkotott negatív véleményekben szégyen, a heterok körében viszont menő lenne a gyakori partnercsere. Talán valamikor a homoszexuálisok véradási tilalmáról folytatott eszmecsere közben merült fel, hogy a melegeknek éves szinten milyen sok szexpartnerük van, míg a heterok monogám természetűek. Vicces, hogy ezt bárki is elhiszi, legalábbis nagy általánosságban, miközben lépten-nyomon belefutunk olyan hetero nőkbe és férfiakba, akik hetente, kéthetente (vagy akár naponta) mással fekszenek le, s sokszor még az illető nevét sem tudják. Csak az én szűk, és kimondottan nem "züllött" életet élő baráti körömben többeknek volt legalább rövid ideig ilyen szakasz az életükben, mint ahányuknak nem. Ne játsszuk már meg magunkat!
Ami engem leginkább zavar, hogy az óvszer a többségnek legfeljebb fogamzásgátlási céllal jut eszébe. Ha a nő tablettát szed, vagy ha a férfi bizonygatja, hogy képes bánni a testével és a gyermekáldás ellen elég lesz a megszakításos módszer, már eszükbe sem jut a gumi. Persze mindenki úgy játszik az életével, ahogy akar, de amikor ilyen kapcsolat jön létre, nem csak mi kerülhetünk veszélybe, hanem veszélyeztethetjük akár mi is a partnerünket.
Sajnos azt látom, hogy aki odafigyel, arra úgy néznek, mint egy őrültre. Saját magam is tapasztaltam ilyet. Jön a srác, bele az életünkbe, meséli, hány nője volt, csak az elmúlt hónapokban, meg úgy összességében... aztán fintorog az óvszerre. Még nekünk okoz rossz érzést, amikor belemondja a szemünkbe, mások nem kértek ilyen macerás dolgot tőle. Meg hogy úgy nagyobb az élvezet (tehát aki odafigyel a gumihasználatra, azzal eleve nem olyan jó). Szerencsére nem mindenki gondolkodik így, de túl sokan. Arról nem is beszélve, hogy az a nő, aki manapság nem szeretne tablettát szedni... de ez már egy másik téma.
Antibébisen: A HIV-fertőzés elkerülésének nem tuti, de elég biztos módszere, ha csak szűz fiúcskákkal szeretkezel. :) Minden más esetben... szeresd az életed, vigyázz magadra, használj óvszert! :)
Összegyűjtöttem pár ötletes óvszer- illetve AIDS-ellenes reklámot, végre van aktualitása linkelni őket:
Durex,
bordázott LifeStyles,
a híres liftes Durex,
Durex Easy-On és még egy Easy-On,
Love Life,
az MTV szerint
fejvesztve,
egy általános,
és az egyik legütősebb reklámfilm.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr10249306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása