Antibaby naplója

Antibaby naplója

Új jazz klub Budapesten

2008. január 06. - Antibaby
A Múzeum utcai Kossuth Klub épületében megnyílt a Budapest Jazz Club. A valóban szép, elegáns épületben két szinten szórakozhatnak vagy akár beszélgethetnek a jazz zene kedvelői. A ma esti megnyitó bulin jártam, s tapasztalataim alapján azt mondom: van még mit csiszolni a helyen.
Látszik, a kezdeményező társaságot hajtja a lelkesedés, szeretnének valami jót összehozni. Ez már az elején, a bájosan esetlenre sikerült megnyitó-beszéd alatt érezhető volt. Sajnos azonban egyelőre elég sok a hiányosság.
Egyrészt a hely adottságaival van némi probléma. Kezdve onnan, hogy a színpad kicsi egy ekkora zenekarnak, mint amekkora ma is játszott (Budapest Jazz Orchestra, vendégekkel kiegészülve). Az a tipikus eset, amikor két-három embernek le kell jönnie, hogy egy felmehessen. Folytatva egészen addig, hogy a nézőtéren vagy szaunai hőség van, vagy a kitárt ajtók előtti bárban beszélgetők zavarják a zenészeket és a hallgatóságot is. Az, hogy a dohányzásmentesnek jelölt helyiségben is többen folyamatosan füstölnek, sajnos általános jelenség, nem csak itt fordul elő.
Másrészt a személyzet nem áll a helyzet magaslatán. Tapasztalatlannak tűnő pultosok a bárban, fejetlenség a ruhatárban... mindig meglep, ha megnyitnak egy szórakozóhelyet és nem számítanak rá, hogy vendégek is lesznek.
Ami viszont pozitívumként említhető, az a terem akusztikája, illetve a hangosítás minősége.

Az elhangzott köszöntő szöveg és a hivatalos honlap szerint a Budapest Jazz Club létrejöttének célja, hogy a budapesti jazz élet társasági- és előadóközpontjává váljon. Szinte minden napra jut egy jazz előadás, amely előtt, után, vagy éppen szünetében szakmabeliek és érdeklődők beszélgetést folytathatnak, természetesen elsősorban közös érdeklődési pontjukról, a jazzről.
Azzal együtt, hogy az első este még hagyott kívánnivalót maga után, reménykedem benne, hogy belejönnek, s sikerre viszik a helyet, mert igazán jól jönne Budapestnek egy kellemes hangulatú jazzközpont.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr79286528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása