Antibaby naplója

Antibaby naplója

A diszkriminatív törvény is törvény

2008. január 23. - Antibaby
Majd' felrobbanok, amióta tudom, sikerült olyan törvényt alkotniuk az okosoknak, amivel kirekesztenek a saját munkáltatóm szolgáltatását kedvezményesen igénybe vevők köréből. Ugyanolyan munkavállalója vagyok a cégnek, mint mások, akiknek jár a kedvezmény. A rendszer, úgy tűnik, diszkriminatív. Persze senkit nem érdekel, még azokat sem, akik szintén kirekesztődnek.
Csak hogy érthető legyen, kb. olyan szabály lépett életbe, mintha mondjuk a BKV-nál dolgoznék, és azt mondanák, minden munkavállalónak jár kedvezményes bérlet, de be kell hozzá mutatni egy igazolást, hogy 170 cm-nél magasabb vagyok. Persze én nem tudok magasabb lenni, mint amilyenre nőttem, de ők csak széttárják a karjukat. A törvény az törvény. Csakhogy ez igazságtalan, indokolatlanul hátrányosan megkülönböztető, s olyan adat, aminek semmi köze sem a szolgáltatáshoz, sem a munkaviszonyhoz. Az ötlet nem költségcsökkentő, nem nadrágszíjmeghúzó, hanem antidemokratikus.

Állítólag erős a szakszervezetünk. Mindjárt kipróbálom, mennyire. Végülis, ők egyeztettek a törvényről.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr35308521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása