Antibaby naplója

Antibaby naplója

Vegán lettem

2013. augusztus 23. - Antibaby

Úgy tűnik, RT tejérzékeny. Még nem biztos, de teszteljük, úgyhogy el kell hagynia neki is és nekem is a tehéntejet az étkezéseinkből. RT-nek felírt a gyerekorvos Alfaré tápszert, amiben minimálisra le vannak bontva a fehérjék, és ezért kevésbé viseli meg a pocakját. Előemésztettnek hívják, ami bizarr kifejezés, de ez van. Persze nem lehet ám akárhol kapni az Alfarét, Drisnek a fél várost végig kellett járnia múlt héten, hogy végre találjon egy gyógyszertárban. Most, hogy elfogyott egy dobozzal, és újra kellene, már ott sincs. De a legnehezebb nem ez, hanem az én táplálkozásom. Egyek egészségesen és sokat, hogy legyen tejem, de közben semmi puffasztó, semmi allergizáló ne legyen benne, és most még a tej is tiltólistára került. Nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz elhagyni. Nem azért, mintha annyira szeretném, hanem mert szinte mindenben van. Valahogy azért megoldom, de már fogytam 1,5 kilót, amióta nekiveselkedtem, mert a sok fejtörés a napi kaján elveszi az időt legalább két étkezéstől.

Tulajdonképpen ezzel majdnem vegán lettem, igaz, akaratomon kívül. Se fagyi, se túrós táska... és még mennyi mindent nem ehetek. Tojást még fogyaszthatok, de szinte ugyanazokban az ételekben van, mint tej, úgyhogy már lassan az is kimarad.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr735473726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogaar 2013.08.23. 19:45:17

Végre megtaláltam a blog.hu-s jelszavam...
Szóval sajnálom, tényleg elég extrém lehet így étkezni. Én most a lisztet és a cukrot hagyom el, ami jóval kevesebb, de mégsem egyszerű. Főleg, hogy gyümölcsöt se igen ehetek a gyerek miatt, meg zöldséget is csak keveset.
Az elején én is tartottam a tejérzékenységtől, de szerencsére nem vettem észre összefüggést, pedig már épp kezdtem volna siratni a reggeli tejeskávémat...
Szóval sok sikert meg kitartást meg kreativitást az étkezésekhez - remélem nem kell sokáig sanyarognod. Állítólag a babák előbb-utóbb kinövik.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2013.08.24. 00:10:51

@bogaar: Ó, a reggeli kávé nálunk már a koffein miatt elbukott. Pár napig próbáltam, de nyugtalan lett a kicsi, úgyhogy azóta nem iszom. Pedig nagy kávézós voltam korábban.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2013.08.24. 16:29:02

@isolde: Köszi. A szalonnát hanyagolnám, de a 3csokis pilótáról nem is tudtam, hogy tejmentes. A csokijában sincs? Érdekes. Meg fogom kóstolni.

isolde 2013.08.24. 16:31:03

@Antibaby: meglepő módon a sima pilóta kekszben van tejpor, a triplacsokisban meg nincs.

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2013.08.24. 22:13:50

Üdv a klubban!

(Durva ez a sok tejallergia...)
süti beállítások módosítása