Antibaby naplója

Antibaby naplója

Bűnözők martaléka

2013. december 06. - Antibaby

Tulajdonképpen nekem ebben az évben nem voltak rossz élményeim, vagy legalábbis mindet elhomályosította rövid időn belül RT érkezése és tartós itt tartózkodása. Még alig egy hónap lett volna hátra, erre nem elkezdenek jönni a bajok!? Mindennapossá vált, hogy rendőrségről és feljelentésről beszélgetünk vacsora vagy reggeli közben itthon.

Az úgy kezdődött, hogy a hét elején Anyukámat, aki soha nem fél egyedül az utcán sötétben, akár későn sem, és mindig is túlparázottnak tartotta (velem együtt egyébként) ezt a nagy rettegést, ki akarta rabolni egy fickó. Ez önmagában sem mindennapi esemény, és persze nagyon aggódom érte, de a "csattanó" az, hogy Anyukám tök vagány volt és elhajtotta. Mondjuk ő nem így mesélte, hanem úgy, hogy nagyon be volt tojva, de a lényeg, hogy ilyen helyzetben sem esett pánikba, hanem egészen megőrizte a lélekjelenlétét és ügyesen cselekedett... bár, ha az embert ki akarják rabolni, nem biztos, hogy a legnagyobb biztonságot az adja, ha így tesz, mégis felnézek most rá. Okos volt, mert amikor felismerte a helyzetet, hogy az őt követő férfi megfenyegette, nem folytatta útját a sötét és kihalt utcába befelé, hanem a fickót kicsalta a forgalmasabb sarokra, ahol van utcavilágítás és kamera, még ha valószínűleg nem is működött, mert egy rég bezárt játékterem tulajdonosai felejtették ott a ház oldalára rögzítve. Meg én nem is hiszek a kamerázásban, de az tény, hogy ebben az esetben a rablót elriasztotta, hogy Anyukám tudatosan oda vitte őt, és rámutatott a masinára. Másnap persze rendőrség, és feljelentést tett, de mivel végül nem történt meg a rablás, "csak" a fenyegetés, beírták a jegyzőkönyvbe, hogy a hölgy nagyon meglepődött. Hát, ennél talán egy kicsit többet érzett, de ha nincs fizikai bántalmazás, anyagi kár okozás, akkor a lelki részén nem nagyon izgatják magukat.

A másik sztori egészen elképesztő. Dris cégének adataival visszaél egy másik cég. Pár napja derült ki, hogy egy webshop, amely márkás, minőségi cuccokat kínál gyanúsan olcsón, végül gagyi, hamis árut küld ki a vásárlóknak, és teszi mindezt úgy, hogy a webáruház mögött állónak feltüntetett cég egyetlen adata sem valódi. Azaz de, mert Dris valós cégének valós adatai állnak ott, csakhogy ő néhány nappal ezelőttig nem is tudott róla, hogy az a webshop létezik. Tehát valaki a cége nevében webáruházat működtetett, csomagot küldött, futárcéggel szerződött, számlát állított ki, vevőket tévesztett meg, és persze pénzt szedett be. Másért, mint amit reklámozott. Valószínűleg jó sok átvert vásárlójuk van országszerte, de ha egy elszántabb közülük nem veszi nyakába a várost és jár a végére személyesen a dolgoknak, akkor mi sem tudtuk volna meg időben, hogy mi történik. Mostanra már jönnek a károsultaktól a levelek, vagy a személyes megkeresések, de Drisék a feljelentést már megtették, a nyomozás, úgy tudjuk, eredményes volt, gyorsan elkapták a tettest vagy tetteseket, és eltávolították az internetről a csaló webshopot is.

A helyzetet nehezítette, hogy ha Drisék azonnal letiltatták volna azt a bizonyos weboldalt, a nyomozáshoz nem marad bizonyíték, úgyhogy persze kellett még köröket futni. Több, mint bosszantó. Nem az ügyintézés része, hanem az, hogy milyen kárt okoznak tisztességtelen emberek egy tisztességes cég hírnevének.

Belegondolni is rossz, hányan kaphattak rá a szuper ajánlatokra így Karácsony előtt, és mind csalódni fognak. Mondanám, hogy a tanulság az, hogy nagyon kell vigyázni, de igazság szerint nem tudom, hogyan is lehetne meggyőződni előre arról, hogy nem lesz átverve, aki vásárol. Talán érdemes felhívni az ügyfélszolgálatot, hogy valóban létezik-e, és mondjuk egy műszaki áruház helyett nem egy cipőbolt veszi-e fel. De nem lehet és nem is érdemes folyton gyanakodni és nyomozni, amikor az ember épp a gyors ügyintézés miatt választja a netes vásárlást.

De azért mik vannak, nem? Durva, hogy a millió cég közül pont a tiédet szemelik ki egy ilyenre.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr745670722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kishangleany · http://kishangleany.blog.hu/ 2013.12.06. 20:47:02

De jó, hogy anyukád ilyen talpraesett volt! Én biztos nem tudtam volna ilyen racionálisan gondolkodni adott szituban.

Azt meg örömmel olvasom, hogy megoldódott a webshopos őrület, nagyon durva a sztori azért!

orsó · http://vandorcirkusz.com 2013.12.06. 21:37:26

anyukád előtt le a kalappal!!!

a céges sztori meg durva, elképesztő, nincs rá szó.
süti beállítások módosítása