Antibaby naplója

Antibaby naplója

Filmajánló: Hogyan nevezzelek?

2014. február 17. - Antibaby

A múlt hét közepén Blogárral ültem egy kávézóban, és megemlítettem neki, hogy bizony nekem nagyon tetszik az Adolf név, és meg kellene már törni azt az ellenérzést, ami az emberekben Hitler óta él vele szemben. Magunkon kívül két párt ismerek, akiknek szintén nagyon tetszik, és szívesen adták volna a gyereküknek is ezt a nevet, de végül a család, a barátok felháborodása, vagy egyszerűen csak a gyerek vezetéknevével való össze nem illőség végül eltántorította őket. Én az előbbi csoportba tartozom, az Adolf és a Gordon állt a listám (listánk?) élén, amikor is családunk egyik tagja közölte velem, hogy ezt megakadályozza. Hogy mégis hogyan, azt el sem tudtam képzelni, de végül sikerült elvennie a kedvünket.
Most nem fejtem ki részletesen a véleményem, mert ez itt egy filmajánló, de szerintem az Adolf nagyon szép név, és egyszer már felül kellene írni valamivel a hozzá kapcsolódó rossz érzéseket. (És nem Kósa L. Adolffal.)

Tehát épp ezt meséltem Blogárnak, amikor felnevetett, hogy "tudod, mint abban a filmben". Nem tudtam, de másnap este megnéztem. Remekül szórakoztam.

hogyannevezzelek.jpg(Forrás: port.hu)

A Hogyan nevezzelek? egy tipikus francia vígjáték, a rájuk jellemző humorral. Egy családi-baráti vacsorán játszódik, ahol egy ártatlan viccelődésből és beszélgetésből abszurd helyzetek kerekednek. A film szerintem végig szórakoztató, egyenletes hangulatban tartja a nézőt. Engem Roman Polanski Az öldöklés istene című remekjére emlékeztetett, mind az alapszitu, mind a spéci humor tekintetében. Meg persze az egy lakásban játszódó, néhány szereplős (ezt hívják kamaradarabnak?) koncepció miatt. De a Hogyan nevezzelek? könnyedebb, inkább a poénokra hajt, míg a Polanski-féle mozi művészfilmesebb és kidolgozottabb.

(9/10, tartalmas szórakozásra vágyóknak.)

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr165816846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2014.02.17. 19:23:18

már azt hittem sosem nézed meg. :-)

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.02.17. 19:57:20

@robertdani: Háhá! :) Tessék nekem ajánlani, de jót ám! :)

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2014.02.18. 06:15:41

de hiszen ezt már ajánlottam. nézd meg újra a tavalyi listámat. :-)

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.02.18. 14:18:21

@robertdani: Jah, azt egy kis fenntartással kezeltem. Tudod, mert félig egyezik,félig nem az ízlésünk. :) De majd jobban körülnézek ott.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.02.18. 14:48:42

@robertdani: De azért oszd meg máskor is a listát velem, plz, mindig akad olyan, ami már első kattintásra is szimpatikus.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.02.24. 20:01:22

@robertdani: Most néztem meg újra a listádat. Már egy csomó filmet láttam róla. Tényleg ott a Le prenom, annak idején, amikor a listád böngésztem, ez nem fogott meg, de nem tudom, miért. Annál inkább a Vadászat, azt meg is néztem, részben a te ajánlásodra, részben azért, mert sokan mások is ajánlották, de nekem nem lett a kedvencem, még az évben sem. :) Nézem majd még.
Megtennéd, hogy belinkeled még egyszer az előző évi listádat is? Nem találom. Köszi.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.02.24. 22:37:10

@robertdani: Ja igen, a 2010-esről elég sokat megnéztem.
süti beállítások módosítása