Antibaby naplója

Antibaby naplója

Filmajánló: Túl a fenyvesen

2014. február 20. - Antibaby

Ezek a Túlok... jaj!

tulafenyvesen.jpg(Forrás: port.hu)

Érdekes egy film ez, meg kell hagyni! A története semmi különöset nem villant, Hollywoodban meséltek már el hasonló sztorikat. Ami viszont számomra mégis érdekessé tette, az a rendezés/forgatókönyv (sosem tudom, hol végződnek az egyik, és hol kezdődnek a másik érdemei). Hogy elkezdődik a 140 perces valami, kapsz egy főszereplőt, akit már épp megkedvelsz, minden ballépése ellenére elkezdesz drukkolni neki, aztán egy pillanat alatt valaki más kerül a főszerepbe, aki addig sehol sem volt. Más filmek ezt úgy oldanák meg, hogy ide-oda ugrálnának a két fickó életének képei közt, és akár az időben is, és végül valahol a 140 perc második felében egyszer csak megtudnánk, hogyan kapcsolódik a két életút egymáshoz. De nem, itt merészebbek voltak az alkotók.

(Vigyázat! Innenről sok a spoiler!)

A főhőst kinyírták az első harmadban, s abban a jelenetben át is adták a terepet egy másik, addig be nem vezetett karakternek úgy, hogy közben nem veszítették el a néző érdeklődését egy másodpercre sem. Ahogy drukkoltunk az első harmadban Luke-nak (Ryan Gosling), úgy drukkolunk pár perccel később már Averynek (Bradley Cooper), pedig egyikük sem makulátlan, és ráadásul gyökeresen ellentétes karakterek, meg ugye az egyik kinyiffantotta a másikat. Pontosabban a másik az egyiket. Innen tulajdonképpen egy másik film indul, de engem igazán itt kezdett el érdekelni, hogy mi fog ebből kisülni. És ezek után, hiába jöttek azért kommerszebb megoldások is (pl. amikor a két srác véletlenül pont egymással barátkozik össze, meg ahogy Jason meglátja A.J. apjának fotóját a falon, az végtelenül sablonos), már végig fenntartotta az érdeklődésemet, és azt mondom, nem volt egy könnyen kiszámítható, fordulatoktól mentes film.

Jaj, egyébként, amióta gyerekem van, annyira máshogy élem meg még egy filmben is az ilyen és hasonló helyzeteket, amikor pl. az apa nem találja a módját, hogyan legyen ott a fia életében...

(8/10, vaciláltam kicsit, mert félő, hogy egy hónap múlva nem is fogok emlékezni rá, de tulajdonképpen rosszabbaknak is adtam már 8-ast.)

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr285821362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása