Antibaby naplója

Antibaby naplója

Filmajánló: egy hétvége termése, nem is rossz

2015. február 02. - Antibaby

I origins

i_origins.JPG(Forrás: IMDB)

Jeeee! Egy film, amin másnap, harmadnap is gondolkodom, és szerintem még évtizedekig emlékezni fogok a címére. Nem tökéletes alkotás, nem azért. Csak valami apró, de fontos megfogott benne. Talán a gilisztás rész, azt hiszem. (Spoiler: vannak benne giliszták.) És ami miatt szerintem nagyon sok féle embernek meg kellene néznie. A vallásosaknak, a spiriknek, a csak a tudományban hívőknek, a kicsiknek, a nagyoknak, az álmodozóknak és a két lábbal a földön állóknak... mert azt mondja el, amiről nap mint nap gondolkodunk, talán mindannyian, és amiről időnként szűk baráti körben vagy tág internetes fórumokon vitatkozunk. Itt ez a két karakter, Sofi-é és Ian-é, akik annyira közérthető mondatokkal fogalmazzák meg az egymással szemben álló két tábor gondolatait, hogy az már zavarbaejtő, mert mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ezt mi (mondjuk én, hahh) tudtuk volna ilyen jól elmondani. Tehát nekem nem a végkifejlet tetszett, az egy fantázia szülte verzió, és ráadásul jó ponton ér véget a film, hogy rengeteg kérdést nyitva hagyjon és állást se nagyon foglaljon, hanem inkább az első fele, amit a legtöbb netes kommentelő lehúz, pedig szerintem ott a lényeg. A vége ismeretében is ott a lényeg, abban, ami az elején történik és elhangzik.
A hibái ellenére nekem ez egy nagyon jó film volt, mert nem tudom a szemére vetni azt, amit sok másnak igen, hogy semmit nem tesz hozzá az életemhez.

A rendező, Mike Cahill filmje a Felettünk a Föld is, ami szintén érdekes volt. Ha ezt a sort folytatja, figyelni fogom. 

9/10 (Michael Pitt meg hanyadik is a Sexiest Men Alive listán? Remélem, dobogós.)

Az igazság ára (The Lincoln Lawyer)

lincolnlawyer.jpg(Forrás: port.hu)

Matthew McConaughey (én még mindig Ctrl+C Ctrl+V-vel írom be a vezetéknevét, szerintem az életben nem fogom megtanulni betűzni) tényleg jó színész. Marisa Tomei hihetetlenül néz ki 50 évesen. William H. Macy jó arc, Ryan Phillipe jó pasi... ásítás. Csupa-csupa nemmeglepetés. Meg ugye a hatásvadász Hollywood. De ezzel együtt a The Lincoln Lawyer (nem írom le még egyszer a magyar címet, mert szokás szerint borzasztó) szórakoztató, izgalmas, fordulatos. Egy estére jó, de nem az a fajta alkotás, ami bármit is hozzátesz az életemhez. Hacsak azt nem tisztázta le, hogy végérvényesen eldőlt, Ryan Phillipe valahol az úton elveszett, elhalványult. Már rég nem olyan a kisugárzása, mint tinikorában. Kisugárzás alatt azt a mosolytalan, titokzatosan flegma személyiséget értem, amivel felruháztam (és talán más is) olyan filmek alapján, mint a Szeress, ha tudsz!, az 54 vagy a Kegyetlen játékok. Az egész huss, elrepült, sajnos.

8/10 (Semmi eget rengető, de lehúzni sem tudom, hacsak nem az utolsó jelenettel.)

Káprázatos holdvilág

magic_in_the_moonlinght.jpg(Forrás: port.hu)

Az élet apró örömei: Woody Allen ismét csúcsformában van, már zsinórban a 2 és feledik filmje (hiszen a Bérgavallér igazából Torturro film) tetszik nagyon, akarom mondani nagyon-nagyon. Colin Firth, Emma Stone, piszok jól játszanak. Nem kell konkrét poénokra emlékezni, hogy az ember a filmet felidézve mosolyogni kezdjen, mert az egész egyetlen nagy geg.

9/10 (Még, még ilyeneket!)

 

Mindhárom film ajánlójáért köszönet Kishangleánynak!

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr467135091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása