Antibaby naplója

Antibaby naplója

Filmajánló: Eszeveszett mesék

2015. szeptember 07. - Antibaby

eszeveszett_mesek.JPG(Forrás: port.hu)

Az Eszeveszett mesék rövid, egymástól független történetekből áll. Láttunk már ilyen filmeket, de általában azt szoktam érezni, hogy van 1-2 ütős rész bennük, a többi pedig a töltelék. Itt viszont egyenletes a minőség, mind a történetek drámaiságában, mind a humor tekintetében, mind a színészi játékban. Nincs leülő 5-10 perc, haloványabb sztoricska, mindegyik ütős. Fogalmam sincs, hogy csinálják, hogy csak pár perc az egész, de már azonnal elkap és behúz és mélysége van, máskor erre egy egész, 2 órás film sem képes.

Pedro Almodovar csak az egyik producere, mégis olyan, mintha ő rendezte volna. Igaz, a tőle megszokott nehéz női sorsok, meleg, leszbikus, transzszexuális szereplők ezúttal elmaradtak, de a történetmesélés stílusa és a humor jellege hasonló, mint az ő műveiben.

Lehet, hogy a Dogville óta nem adtam filmre 10/10-et, pedig azt nem ma láttam. 

(10/10. Szerintem úgy jó, ahogy van.)

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr867768784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása