Antibaby naplója

Antibaby naplója

Blogajánló

2013. augusztus 18. - Antibaby

Isolde bejegyzése nagyon jó, ki is emelem ide, mert szerintem minden szülőnek el kellene olvasnia. Nevettem sokat, hol a megfogalmazáson, hol magamon. A rácsvédős résznél meg eszembe jutott Kishangleany, ugyanis a múltkor épp vele jött szóba a rácsvédő kérdése. Mi nem tettünk fel, ők meg igen, és azt láttam az arcán, hogy "nem akarok beleszólni, de...". Én meg érveket próbáltam sorolni, pedig igazából csak nem szimpatikus a rácsvédő, és kész. Isolde írását olvasva ezen is nevettem, magunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr375465640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kishangleany · http://kishangleany.blog.hu/ 2013.08.18. 12:56:21

Ezen most én is jót nevettem :) Isolde pedig igazán jól megfogalmazta a posztot, sok tekintetben meg is nyugtatott.

Velünk kapcsolatban a teljes igazság meg az, hogy tényleg nem akartam beleszólni, amit az arcomon láttál az csak a csodálkozás volt. Azon csodálkoztam, amit meséltél, hogy rácsvédő meg fulladás és ilyenek.
A belekotyogásra próbálok nagyon ügyelni, mert én magam se szeretem. De legközelebb nyugodtan szólj rám, ha mégis úgy érzed :)

isolde 2013.08.18. 15:43:03

Köszönöm! Nálunk a kiságy egy részén van csak rácsvédő, aminek végképp semmi értelme :)

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2013.08.19. 00:47:29

@kishangleany: Igazából azt a fulladásost én sem vettem komolyan. Csak ezzel indokolták az elsősegély tanfolyamon. Gondolom, millióból egyszer történik ilyen. Viszont a rácsvédőt sok helyen láttam, és értelmetlennek találtam, lecsúszik, felcsúszik, nem ér körbe, tehát így is, úgy is kilóghatnak a végtagok és beverhető a fej. A védőnő is ellenezte, úgyhogy én leszavaztam, Dris egyetértett. Fenntartom viszont a jogot, hogy amikor elkezd majd megfordulni RT, fejvesztve rohanjak rácsvédőt venni mégis. :D

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2013.08.19. 00:47:56

@isolde: :) Kíváncsi voltam, és örülök, hogy nem kellett rákérdeznem. :)

kicsinap 2013.08.19. 21:51:06

Nálunk van, de én úgy hívom, hogy fejvédő.:-) Anyukám varrta, nem olyan, mint a boltban kaphatók, azok szarok. Ebbe nem lehet belefulladni, mert akkor az ágyba is belefulladhatna...A nagyfiamnál pl. eleinte nem volt teljesen körbe, csak 60X60X60-as, aztán sürgősen be kellett fedni az egész ágyat, mert össze-vissza mászkált, és mindenhová beverte magát. Utána nyugalom lett.
A második fiamnak meg még a nem rácsos ágyára is fel kellet szerelni, mert
1. úgy alszik e, hogy annak kötőit pödörgeti (hiába próbáltam pusztán kötőket szerelni fel, az nem jó, mert ezek már a sok csavarástól más érzetűek)
2. beszorul egyszer a lába a leesésgátló és az ágy közé! És baromi nehezen bírtam kiszabadítani, mert megdagadt az elszorított lába...Már azt hittem szét kel fűrészelnem...

A nagylány is szerette, ő meg sokáig úgy aludt e, hogy oldalra fordult és átölelte a fejvédőt. De mondom, a miénk más, mint a boltiak, kemény szivacs van benne. Ja és nálunk az összes fiú hason volt altatva (amitől persze nálunk is rosszul lett a védőnő, de másképpen nem tudnak aludni, most mit csináljak), így pedig már újszülötten is mászkálnak.

Amúgy ez a hason altatás is "vicces", a kicsi 3 hós alig múlt, amikor megtanult hasra fordulni me hátra fordulni, és igen, hason alszik, akár hogyan is tenném le...(A legtöbb baba hason alvós lenne, ha hagynák...)

jikka 2013.08.20. 23:49:36

@kicsinap: ööö, ezek szerint mostanában a hason altatás a rossz módszer? amikor én szültem (utoljára 12 évvel ezelőtt), akkor a háton altatás volt üldözendő, merthogy a gyerek bukik, és belefullad.

kicsinap 2013.08.21. 14:26:41

Igen.:-) Amikor én születtem, akkor is azt ajánlották még, de most a bölcsőhalál miatt nem ajánlják. Mert, hogy a meghalt kisbabák között szignifikánsabban többen voltak hason. Ami lehet simán azért, mert a babák úgy szeretnek aludni. De mindegy.
Amikor az én lányom született, akkor az oldalt fektetés volt a "nyerő", de azt az ortopéd orvosok nem szerették, plusz nekem már az újszülöttjeim is simán kimozogtak az oldalt pozícióból. Hagytam is a fenébe.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2013.08.21. 21:46:22

Hasra éjszakára én sem szívesen hagynám, de nappal, felügyelet mellett oké. Háton nem marad meg sokáig és nagyon izgága úgy. Az én fiam örökké oldalra fordul, hiába teszem le a hátára, úgyhogy nem tudunk mit csinálni, ortopédusok ide vagy oda. Amúgy nekem azt mondta a gyógytornász, hogy nem gond az oldalt fekvés. Amikor tartósan úgy van, ki szoktuk támasztani hátulról egy összehengerelt takaróval.

kicsinap 2013.08.22. 12:52:48

Hát nekem a takarótól úgy fordultak el, mint a sicc...
NÁlunk a nagyfiú 3 hetet ordított minden este, amikor már nagyon kész voltunk, akkor a férjem egy sugallattól vezérelve a hasára fordította és már aludt is. Vettünk egy légzésfigyelőt. Amúgy szerintem tényleg pusztán az az oka annak, hogy a bölcsőhalált haltak hason voltak többnyire, hogy úgy szeretnek a babák aludni. Mondom az enyém 3 hósan megtanult hasra és hátra is fordulni és hason alszik. Már nem én döntöm el. Oldalt is szokott amúgy már, de csak kis ideig. Ugye az ilyen kis mozgékonyak, mint az enyém, már szépen váltogatják alvás közben a pozíciókat, de azért egy kicsi babának elég szar lehet 2 órán át az egyik oldalán feküdni...

Az első gyereket amúgy mi sem mertük (pedig szerintem ő is előbb aludt volna úgy), de amint megtanult forogni ő is hason aludt.

bogaar 2013.08.23. 19:53:28

@kicsinap: egyetértek, és az én fiam detto. Az első hetek nem alvása után hagytam a fenébe, azóta is hason alszik minden áldott éjjel (4 hó) - csak úgy hajlandó. Viszont rendre keresztbe fordul az ágyban, és arra ébredek éjjel, hogy veri a fejét a rácsba (a kezét meg kilógatja a rácson), döng az egész szoba.
Rácsvédőt nem akartam, mert szerintem vékony is meg alá mászós is - úgyhogy az interneten talált ötlet alapján összegöngyöntem egy nagy fürdőlepedőt, és azt fektettem az ágy szélére, a két végén befűzve a rácsok közé, hogy ne csússzon el. Nem szép megoldás, ellenben nagyon hatékony :)

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2013.08.24. 00:15:14

@kicsinap: Az én fiam csak ritkán élvezi hosszan a hason fekvést. Általában pár percig van el úgy,aztán elkezd rúgkapálni és sírni. Szóval muszáj megfordítani.
süti beállítások módosítása