Antibaby naplója

Antibaby naplója

Pulcsitróger

2014. április 30. - Antibaby

pulcsitroger.JPGVajon erre a termékre van kereslet? A probléma (felcsúszó mindenféle felső) létező, a pulcsitróger pedig, mint megoldás, poénnak igazán jó... de sokan adják vajon rá a gyerekükre?

Szerintem nagyon kényelmetlen lehet neki, izegni-mozogni benne, ráülni a csatra stb. Én ezt a gondot a kezdetektől fogva nagyon egyszerűen oldom meg: egyszerűen nem veszek neki pólót meg pulcsit, amíg vízszintesben van mozgás közben. A body-k meg pont ezért patentosak a lábuk közt. Majd ha jár a gyerek, és a nap nagy részében függőlegesben van a teste, és nem is hurcolom karban, akkor jöhetnek a pólók is.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr726100422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsinap 2014.05.01. 21:38:32

Én adtam rá korábban is, egyszerű, mert alá ad az ember bodyt.:-) Ujjatlant, vagy rövid ujjút. Én amúgy elég sok pólót használok, mert a hosszú ujjú body fölé is szoktam húzni egy rövid ujjú pólót, mert mi nem fűtünk túlságosan. (20,5 fokot tartunk.)

Tamko · http://altatnietetni.blogspot.com/ 2014.05.03. 14:32:33

És akkor csak body van rajta?

Nálunk is hideg van, ezért ami nekem bejött nagyon, az a kantáros nadrág, így nem annyira csúszik fel a póló. Meg vannak ilyen egyberucik, nadrág-fölső egyben, alá body.

Az előző poszthoz: szerintem is olyan édesek ezek a vádlik!! Jófej a nő, imádom az ilyeneket.

kicsinap 2014.05.03. 21:20:46

Hosszú ujjú body, a fölé megy a rövid ujjú póló + harisnya. Mivel az én gyerekem már 1 éves, és zömmel még mászva közlekedik ezért mióta mászik a harisnya fölé kap egy melegítő nadrágot is, és egy gumi talpú zoknija van (lásd járkálás a bútorok és egyebek mentén).
Én nem szeretem a kantáros nadrágokat, pelenkázásnál túl macerás, ezek miatt az egyberugik sem jöttek be. Egyáltalán a rugi, mint olyan max. 62-es méretig, utána már nem tudott benne normálisan mozogni. De ezekben mindenkinek más jön be. Én nagy harisnya párti vagyok, mert mi ugye a nagyobbak miatt sokat mászkálunk ki-be, így a harisnyára könnyen ráadja az ember a kinti ruhát, nem kell annyit öltöztetni. Télen az overált kell ráhúzni, tavasszal meg a nadrágot. Mire meg meleg lesz remélem már jár, és akkor bentre sem kell két réteg. :-)

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.05.03. 22:31:34

Nálunk lakáson belül mindig egy réteg volt, télen is, nyáron is. Kintre a hidegben ráadtam a harisnyát a nadrág alá, de tavasszal már elhagytuk. A réteges nálunk inkább body+kardigánt jelent, mint body+póló vagy pulcsi, mert kezdettől fogva idegenkedem ezektől a felcsúszós cuccoktól, de szerintem ez teljesen egyéni, kinek mi jön be.

kicsinap 2014.05.03. 22:48:48

Mondjuk nekünk nem csúszik fel a póló, én nem tapasztaltam ezt. Én pont azt nem szeretem, amikor felveszem, vagy hintában ül és az egész lába kint van a nadrágból, ezért adok rá harisnyát a gatya alá (persze 20 fokban már nem). NEm tudom a te fiad mászik-e már, az enyém ugye igen, előtte meg kúszott, és azért egy szál akármiben a padlón csúszni, meg a kövön azért hideg. Ezért kell bentre is a két réteg. A kardigán nem csúszik úgy, mint a pulcsi?:-)
Én csak azét nem szeretem a pulcsit, mert az én gyerekeimnek nagy fejük van, és sokkal kényelmesebb a kardigán. Plussz két gyerek kicsi korától szemüveges, megint csak nem praktikus a pulcsi.

Tamko · http://altatnietetni.blogspot.com/ 2014.05.04. 09:07:07

A kantaros nacikat is ki lehet alul gombolni pelenkazashoz!!

Tamko, a kantarosnadrag-lobbi lelkes tagja

kicsinap 2014.05.04. 21:06:30

Tudom, hogy ki lehet, de nagyon nehéz feltúrni úgy a gatyát, hogy aztán az ne legyen pisis, kakis, a gyerek ne tolja bele az egészet a pelenkába. Ráadásul a válluk is csomószor lecsúszik, nekem rossz tapasztalataim vannak. Na meg persze nálunk az első gyerek lány volt, aki ugye ha pisilt akkor az maga alá folyt, na ott egyenesen öngyilkos volt az ilyen cucc. Ezért nem volt neki egyberugija sem. Később megint rossz, hogy szobatiszta gyereket sokkal nehezebb kiszedni belőle, főleg, ha van rajta még pulcsi meg kabát is. Egy nagyon rövid, átmeneti időszakban jók csak.

Kicsinap, aki nem szereti a kantáros nadrágokat.:-)

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.05.05. 12:48:58

De szép, hogy itt minden lobbi képviselteti magát valaki által. :)

@kicsinap: De, kúszik-mászik is, meg áll is sokat, de nálunk nincs hideg, mert mi a férjemmel fázósak vagyunk, fűtöttünk ezerrel télen. A gyermek meg a nagypapájára ütött, úgyhogy amikor mi épp nem fázunk, ő már izzad. :)
De, persze, a kardigán is felcsúszna, de amikor rajta van (utcán, autóban, babakocsiban, hordozóban), akkor egy helyben ül, ezért a helyén marad a ruha is. Itthonra viszont, ha rá adnék pólót/pulcsit, amikor felvesszük, vagy hempereg, felcsúszik rajta. Ezért nem használok ilyesmit. De senkit nem akarok meggyőzni, csak mesélem, nálunk hogy van. Mi már kezdettől fogva nem értettük a "gyerekre egy réteggel több kell, mint ami rajtunk van" elvet, mert ha figyelem őt, látom, jól érzi-e magát az adott hőmérsékleti viszonyok közt, és bár hihetetlen, de az én fiam nem tűnik fázósnak. Nem is fázott meg egyszer sem a télen, pedig volt, hogy odajött egy másik anyuka és beszólt, hogy miért nincs több ruha, pokróc, bundazsák, vagy mittoménmi rajta.

Antibaby, kantáros nadrág szavazástól tartózkodó. :)

kicsinap 2014.05.05. 21:56:54

@Antibaby: :-))
Mi nem fűtünk, bár én is fázós vagyok, de inkább felvettem több ruhát. Első itteni telünkön 21 fokot tartottunk nappal és 20-at éjjel, eredmény: 92 ezer Ft-os gázszámla egy hónapra. Azt hiszem akkor te sem lennél már annyira fázós, hogy fűtsél.:-) Az 1 réteggek több szerintem csak addig ér, amíg nem mozog, hanem csak fekszik. Utána már nincs értelme.
Én azért is szeretem a bodyra a pólót, mert folyton fogzik (már 13 foga van!!) és ömlik a nyála, így a body az nem (annyira) lucskos.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.05.06. 14:20:42

Az itteni tel mit jelent? Vidéki? A kertes ház miatt ilyen költséges? Bocs, de nem tudom, hol és hogyan éltek. Szerintem én fűtés nélkül megbolondulnek, igy sem csípem a telet, de ugy aztán végképp nem.

kicsinap 2014.05.06. 22:03:27

@Antibaby:
Ja fáradt voltam ár úgy látom, kicsit sejtelmesen fogalmaztam.:-) 2,5 éve lakunk itt, tehát az ideköltözés utáni első telet értettem. Egy 30 éves régi ház, 120 nm. A nyílászárók ki lettek cserélve és a tető megcsinálva. Azóta lett még plusz szigetelés rakva a tető alá és a külső szigetelést is megcsináltattuk, rengeteget jelentett. llletve a kazán is át lett helyezve közelebb, mert nagyon messziről, a házon kívülről jött a fűtés.
És persze most is fűtünk, de nappal 20,5 fokot tartunk, éjjelre pedig 19 fokra van levéve a kazán, reggel 5-kor áll vissza 20,5-re, így mire kelünk már kellemes az idő. A tetőtérben vannak a hálószobák, ott még sosem hűlt le amúgy éjjel 19 fokra. Szerintem lent sem. Ergo éjjel nem megy a fűtés.
Amúgy meglepően hamar hozzá lehet szokni, én már szenvedek az olyan házakban, ahol 23-24 fokot tartana és télen is rövidujjúban mászkálnak. A szigetelés a hőérzeten is rendkívül sokat dobott, korábban pl. anyukám nálunk mindig húzott egy plusz zoknit a lábára, szigetelés óta nem kell neki.
A gyerekek nem betegek, nem fáznak, a fiúk így is simán ki tudnak izzadni egy-egy birkózás során.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.05.06. 22:31:32

:) Mi vagyunk a 23-24 fokosék, télen rövidujjúbanék. De ismerek olyanokat, akik otthon beöltöznek, csak sosem vágytam cserélni velük. :)

kicsinap 2014.05.06. 23:26:15

@Antibaby: Hát 20 fok felett minden +1 fok kb.10%-aldobja meg a gázszámlát, szerintem rendesen elgondolkodtató. A korábbi lakásunk az egy sorházi lakás volt, és pl. ha fürdés előtt felnyomtuk a fűtést kicsit, akkor sem tudta soha elérni a 24 fokot, pedig az kicsit korszerűbb fűtési rendszer volt, mint az itteni. Szerintem az atomjaira is hullana. Mivel télen az ember kint sincsen rövid ujjúban ezért nem gond a "felöltözés", csak trikó és hosszú ujjú kell. Én néha ha többet ülök (inkább csak este), akkor a sima felső helyett pulcsisabbat veszek fel,ennyi.

Egy barátnőmék panelban laknak, náluk 27 fok van télen (nem önkéntesen) úgy, hoyg az egyik ablak résnyire nyitva van. Ha hozzájuk megyünk utána mindenki lebetegedik.

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2014.05.07. 11:44:10

@kicsinap: 16 évig éltem panelban, a fűtés horror volt. Vagy nem volt egyáltalán (legfelső emeleten, az épület sarkában laktunk,ha levegős volt a cső, nálunk már nem volt víz a radiátorban), vagy hőguta. Szabályozhatatlan, és nagyon drága, valóban.

calealenta 2014.05.31. 19:26:51

@Antibaby: én olyat szeretnék, hogy ne kelljen felöltözni bent hat pulcsiba, mégis be kell, mert nincsenek szomszédaink (mindenhol valami raktár vagy búvótér van körülöttünk) és 13 fok a lakás télen. Ugyanebből az okból viszont kb csak fürdéshez fűtünk be, mert állati drága a fűtés. Elvileg lehetne 20 fok, csak akkor a lakbér+rezsi összege lenne valahol egyhavi fizetésnél.
Panelbe csak egyediesítettbe mennék, a régi fajta egy merő kibaszás, borzasztó.
süti beállítások módosítása