Antibaby naplója

Antibaby naplója

Mik történnek éjszaka?

2015. augusztus 20. - Antibaby

Hátborzongató dolog történt.
Reggel, amikor odaléptem Rt ágyához, azt láttam, hogy bent van mellette 2 pulóver, amiket emlékszem, hogy este egy távolabbi szekrényen hagytam, összehajtva. Rt nem éri el az ágyából, hiába ágaskodik. Kérdezem Drist, hogy ez vajon hogy meg mi... nem tudja-e, hogy kerültek a pulcsik a kiságyba. Erre azt mondja, hogy biztos akkor vitte magával Rt, amikor éjjel hagytam mászkálni a lakásban, majd visszatettem. Néztem rá, mint egy ufóra, mert egyáltalán nem emlékeztem, hogy 
kivettem volna éjjel az ágyból. Meg amúgy sem vall rám, nem szoktam kivenni és engedni sétálni. Legfeljebb, ha nagyon sír valami miatt, akkor próbálom vígasztalni, majd visszateszem, de sétálni nem engedem éjjel. Vígasztalnivaló sírás meg nem volt ma éjjel.
Dris viszont váltig állítja, hogy ő félálomban kinyitotta a szemét, és látta, ahogy a gyerek odasétál ahhoz a szekrényhez, amin a pulcsik vannak, és én meg rászólok, hogy azt hagyja, aztán visszateszem az ágyába.

Kérdeztem Rt-t is:

- Kijöttél éjjel az ágyadból?
- Igen.
- Ki tudsz mászni?
- Nem.
- Valaki kivett?
- Igen.
- Ki?
- Anya.

Komolyan mondom, egy másodpercére sem emlékszem ennek az egésznek. Olyan érzés volt reggel hallani, mintha megbolondultam volna. De leginkább félelmetes, hogy vajon miket csinálok még éjjel a fiammal, amiről nem is tudok.

Dris nyugtatgat, hogy nagyon fáradt vagyok mostanában, és biztos ezért történt. És ez igaz is, több mint két éve nem aludtam ki magam igazán, vagy inkább féligazán sem. Látom is a jeleit, tudom, hogy háromszor kérdezem meg a barátnőmet, hova megy nyaralni, és még utána sem emlékszem rá, és hasonlók. De hogy éjszaka pakolászom a gyereket, hagyom sétálni, és nem is vagyok közben tudatomnál, az azért súlyos.

Ez vajon már az a tudathasadós dolog, amit a gyakori felébresztős kínzással lehet elérni, vagy csak az előszobája?

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr397722168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aa/szvszl 2015.08.20. 23:56:17

és szabad feszegetni, hogy miért ilyen nehéz két éve kipihenni magad éjjel? gyanítom, a gyerek miatt, de nem világos: két évesen még ennyiszer kel, hogy te ilyen kimerült vagy? ő nem fáradt akkor nagyon? Dris az elmúlt két évben nem vállalt át néhány éjszakát tőled?

tudom, hogy ezek borzasztóan számonkérően vagy "bezzegelésnek" hatnak írásban, ismeretlenül, de őszintén mondom, hogy csak a körülmények nem-ismerete miatt kérdezem. gyerekként ugyan alvajáró voltam, és szerintem abban még nincs semmi beteges, de a kimerültséged nem normális állapot, és idáig eljutni sem "normális" úton lehet. hogy történt?

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2015.08.21. 22:43:40

@aa/szvszl: Sokáig csak egyszer ébredt éjjel a kicsi, és az elmúlt két évben olyan is volt talán 10x, hogy átaludta az éjszakát. Mostanában viszont 2-3x is felébresztett éjjel. Azért írom múlt időben, mert lehet, hogy épp most van ez változóban.
Dris nagyon sok mindent átvállal, nála jobb partnert erre nem is találnék. Már Rt csecsemőkorában is felváltva keltünk, de egyrészt ő is kimerült már, másrészt az utóbbi néhány hónapban már Rt nagyon anyaanyaanya... szóval hiába kelne ő, csak engem hívogat, tőlem fogadta el a tápszert is, amiről most szoktatom le épp... szóval nem egyszerű, az alvása sosem volt az. Hozzánk más dolgokban kegyes a "sors".
A fáradtságomhoz hozzájön, hogy amikor este lefekszik, én még sok mindent csinálok, kb. éjfél-1 óra között alszom el. Utána meg kb. 2 óránként ébreszt Rt (előtte csönd van nála), hogy anyaanyaanya... ma mondjuk pont nem, de mostanában így volt. Persze változtathatnék, lefeküdhetnék korán, de akkor se hobbim, se párkapcsolatom, se ápoltságom, se kaja, se terveim megvalósítása, se vállalkozáskezdeményem nem lenne. Sokszor még tiszta fehérneműnk sem. :) Igazából jó lenne ez így, ha ő éjjel már aludna rendesen.

Nem tűntél számonkérőnek. :)
süti beállítások módosítása