Antibaby naplója

Antibaby naplója

Gyerek

2015. április 23. - Antibaby

Jáhháhhájjj, annyi minden zajlik most, hogy nincs időm blogolni. Nagy kár, hogy ez a kettő mindig egybeesik, mert hát mikor tudna az ember érdekeset és sokat írni, ha nem akkor, amikor érdekes és sok történik vele!?

Úgyhogy most szakítottam magamnak egy szabad estét, hogy posztokat gyártsak, amikben dióhéjban mindent összefoglalok. Ez az első a Gyerek címet viseli.

Rt 21,5 hónaposan beszél, imádom. Ez az időszak talán egy picit még annál is jobb, mint amikor az első önálló lépéseket tette meg, pedig az eddig mindent vitt. Már megvan az első 3 szavas mondata is: "Itt van Anya." 

Aztán jött a többi is, a "Hooo vaam papa?" és hasonlók.  És kinyitja a könyvet, végigmutogatja a benne levő tárgyak kétharmadát, mindegyiknek mondja a nevét. De olyanokat is, hogy fűrész, gitár, kenyérpirító. A mesébe és a dalokba is belemondja a szavakat, amiket tud, sőt, előre mondja őket. Szóval kívülről tud legalább 2-3 lemezt és 4 rövidebb mesét. Szerintem durva.

Sok fajta zenével megismertettük már, ő kezeli a hifit, cserélgeti magának a lemezeket, amik tényleg széles skálán mozognak Halász Judittól a Republicon át a Depeche Mode-ig, vagy Kardos-Horváth Jánostól a Eurythmics-en át Mozartig. Egy lemez sincs azonban, ami mostanában lekötné, kivéve Vivaldié. Van egy Greatest Hits-ünk, vagy mink, az az egyetlen, amit Rt nem az első szám közepén kap ki a lejátszóból, hanem általában hagyja végigfutni.

A bejegyzés trackback címe:

https://antibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr67385080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aa/szvszl 2015.04.24. 02:53:20

jaj, én is annyira várom már épp ezt a kettőt. az önálló járást, meg a dumálást. imádom ezeket a pillanatokat is, amik most vannak, nem siettetem, csak nagyon kíváncsi vagyok.

Tamko · http://altatnietetni.blogspot.com/ 2015.04.24. 22:30:40

Huuu, de ügyes. Figyi, milyen meseket tud kivülrol?

Antibaby · http://antibaby.blog.hu 2015.04.25. 20:55:25

@Tamko: A múltkor írtam a Vidám mesékről, abból pl. tudja a Három kiscicát, de még inkább a Kakas meg a színeket. Abból szinte minden második mondatot mond előre, persze csak dünnyögve, még nem tud mindent tisztán kiejteni, de a magánhangzók jó helyen vannak, meg a színeket is tudom, hogy hogy mondja, úgyhogy lehet tudni, hogy a mesét mondja.

Tamko · http://altatnietetni.blogspot.com/ 2015.04.25. 21:13:10

Koszi!! A francba, hogy nem vettem meg ezt a konyvet (en is emlekszem ra gyerekkorombol). De koszi a tippet, el fogom kuldetni valakivel (kulfoldon elunk).
süti beállítások módosítása